KIRMIZI




Kırmızı et kabul

Yöremizden özenle seçtiğimiz yerli besi hayvanlar, entegre tesislerde İslami ve hijyenik şartlara uygun olarak kesilmektedir. Kesilen etler soğuk hava depolarında bir gün dinlendirildikten sonra kesimhane veterineri ve usta kasaplarımız tarafından kontrol edilir. Ardından döner üretimi için soğuk zincir kırılmadan tesisimize nakliye edilir. Tesisimize ulaşan etlerin gerekli evrakları kontrol edilir, fiziki, kimyasal ve mikrobiyolojik muayeneleri yapılır. Muayenede uygun bulunan tesise kabul edilir. Alınan etler işleme girinceye kadar 0˚C’de depolanır.

Kırmızı et kemiksiz/parçalama

0˚C’de kırmızı et deposundan alınan dana etleri, işinin ehli kasaplarımız tarafından +10˚C’lik ortamda parçalanır ve kemiksiz hale getirilir. Etler yapraklık ve kıymalık olmak üzere ikiye ayrılır. Yapraklık etler yaprak açma makinasında masajlanarak istenilen incelikte dilimlenir. Kıymalık etler de sinir ayırma sistemine sahip kıyma makinalarında sinirlerinden ayrılarak kıymaya çekilir.

Soslama(kıyma-yaprak)

Yaprak haline gelen etler son teknoloji tam otomatik makinalarda özel Luket Yaprak Döner Sosu ile soslanmaktadır. Soslama 0˚C’de, vakum altında yapılır. Böylece etin bütün gözeneklerinin açılması, sosun etin içine nüfuz etmesi ve orada hapsolması sağlanır.
Çekilen kıyma da kıyma karıştırma mikserlerinde özel Luket Kıyma Döner Sosu ile soslanır. Soslanan kıyma ve yapraklar 0˚C’de dinlenmeye bırakılır.

Takma

Dinlenen soslu kıyma ve yapraklar döner ustaları tarafından +10˚C’lik ortamda hijyenik şartlarda işlenerek yaprak döner, karışık döner ve kıyma döner haline getirilir. Hazırlanan dönerler streç filmle sarılarak vakit kaybetmeden şoklanır.

Şoklama

Şoklama işlemi -40˚C’de gerçekleştirilir ve en az 15 saat sürer.

Barkodlama/paketleme, Muhafaza

Şok ünitesinden alınan dönerler vakit kaybetmeden 0˚C’lik ortamda tartılıp kolilenir ve barkodlanır. Düzenli bir şekilde paletlenen ürünler -18˚C son ürün deposunda muhafaza edilir.

Sevkiyat

Sevkiyatlarımızın tamamı frigofirik araçlarda -18˚C’de gerçekleşmektedir. -18˚C son ürün deposundan alınan dönerler vakit kaybetmeden önceden soğutulmuş araçlara yüklenmektedir.

Pişmiş Döner Üretimi

Tesisimizde döner kesimi tamamen otomatik robotlarla yapılmaktadır. Baton haline getirilmiş dönerler -18˚C son ürün deposundan alınarak seri üretim için özel dizayn edilmiş döner kesme robotlarında otomatik olarak pişirilir ve kesilir. Döner kesme ünitemizin havalandırma sistemi sayesinde pişmiş dönerin üzerinde is kokusu ve dumandan kaynaklanan kanserojen bileşikler oluşmamaktadır.

İlk olarak düşük ısıda ön pişirme yapılır. Sonra uygun ısı ve sürede tam pişirme gerçekleştirilir.  Özenli ve ince kesimli dönerlerimiz derhal 0˚C’ye soğutulur ve ambalajlanır. Ürün taze olarak piyasaya sürülecekse MAP teknolojisiyle ambalajlanır ve 0˚C’de depolanır. Donuk ürün için ambalajlanan ürünler  -40˚C’de şoklanır ve -18˚C son ürün deposunda depolanır.