AEB Grup, gıdada yurtdışına açılacak
Günlük 10 ton üretime kapasitesine sahip tesisin tesisin 2013 yılı ciro hedefi 13 milyon TL.
Sabiha TOPRAK
KARABÜK - Safranbolu'da işlemiş et ürünleri gıda sektöründe, "Luket" markasıyla faaliyet gösteren AEB Grup Limited Şirketi, yurtdışına açılmayı hedefliyor. Günlük 10 ton üretime kapasitesine sahip tesisin tesisin 2013 yılı ciro hedefi 13 milyon TL.
AEB Grup'un döner sektöründeki açığı kapatmak, geleneksel lezzetlerimizi öne çıkararak global standartlara uygun ürün üretebilmek için Luket markasıyla 011'de hazır gıda sektörüne girdiğini belirten AEB Grup Yönetim Kurulu Başkanı A. Esat Bakar, Luket'in kısa süreç içerisinde hem üretim, hem de satış hacminde kayda değer oranda genişletildiğini ifade etti. Bakar, 39 bin metrekare kapalı alanda et döner, tavuk döner ve pişirilmiş hazır et ürünlerine yönelik üretim yapan Luket tesislerinin üretim kapasitesiyle Batı Karadeniz Bölgesi''e ilk olma özelliğine sahip olduğu söyledi. Luket'in Türk Gıda Kodeksi'nin koyduğu kurallar çerçevesinde bir gıda üreticisinde olması gereken tüm vasıfları bünyesinde barındırdığını ve ISO 9001-2008 yönetim sistemleri, ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri belgeleriyle global standartlara uygun çalışma disiplini ortaya koyduğunu dile getiren Bakar, ayrıca tesislerin bölgedeki hayvancılığın ve besiciliğin canlanması için de önemli olduğunu vurguladı.
Tesisin günlük üretim kapasitesi 10 ton
Bakar, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara Bölgesi'ne satış gerçekleştirdiklerini, bu yıl içinde de ihracata başlamaya yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Luket markasıyla bölgenin kalkınmasına ve daha çok tanınmasına da katkı sağladıklarını ifade eden Bakar, "Şu anda günlük 2,5 ton üretim yapıyoruz ancak tesisimiz günlük 10 ton üretime cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Şirketimizde 20'si üretimde olmak üzere toplam 54 personel çalışmakta. Pişmiş döner üretim ünitesine 50 bin TL yatırım yaptık. Bu yatırımla pişmiş döner üretim kapasitesi günlük 200 kilogram arttı. Tesisimize kazandırılan döner kesme robotu sayesinde mevcut personelimizi daha efektif kullanma imkanımız oldu. Bu yıl ki ciro hedefimiz 13 milyon TL" diye konuştu.
AEB Grup'un döner sektöründeki açığı kapatmak, geleneksel lezzetlerimizi öne çıkararak global standartlara uygun ürün üretebilmek için Luket markasıyla 011'de hazır gıda sektörüne girdiğini belirten AEB Grup Yönetim Kurulu Başkanı A. Esat Bakar, Luket'in kısa süreç içerisinde hem üretim, hem de satış hacminde kayda değer oranda genişletildiğini ifade etti. Bakar, 39 bin metrekare kapalı alanda et döner, tavuk döner ve pişirilmiş hazır et ürünlerine yönelik üretim yapan Luket tesislerinin üretim kapasitesiyle Batı Karadeniz Bölgesi''e ilk olma özelliğine sahip olduğu söyledi. Luket'in Türk Gıda Kodeksi'nin koyduğu kurallar çerçevesinde bir gıda üreticisinde olması gereken tüm vasıfları bünyesinde barındırdığını ve ISO 9001-2008 yönetim sistemleri, ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri belgeleriyle global standartlara uygun çalışma disiplini ortaya koyduğunu dile getiren Bakar, ayrıca tesislerin bölgedeki hayvancılığın ve besiciliğin canlanması için de önemli olduğunu vurguladı.
Tesisin günlük üretim kapasitesi 10 ton
Bakar, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara Bölgesi'ne satış gerçekleştirdiklerini, bu yıl içinde de ihracata başlamaya yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Luket markasıyla bölgenin kalkınmasına ve daha çok tanınmasına da katkı sağladıklarını ifade eden Bakar, "Şu anda günlük 2,5 ton üretim yapıyoruz ancak tesisimiz günlük 10 ton üretime cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Şirketimizde 20'si üretimde olmak üzere toplam 54 personel çalışmakta. Pişmiş döner üretim ünitesine 50 bin TL yatırım yaptık. Bu yatırımla pişmiş döner üretim kapasitesi günlük 200 kilogram arttı. Tesisimize kazandırılan döner kesme robotu sayesinde mevcut personelimizi daha efektif kullanma imkanımız oldu. Bu yıl ki ciro hedefimiz 13 milyon TL" diye konuştu.